Kayapınar Belediyesi Ulusal Robot Yarışması
18 Nisan 2020






Yarışma İçin Kalan Süre

Yarışma Kategorileri

Çizgi İzleyen Robot

18 Nisan, 2020

Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar. Endüstriyel alanda, sürekli bir yerden başka bir yere mal taşıma işlerinde bu otonom çizgi izleyen robotlar kullanılır. Yapılması gereken robotların takip edecekleri yolun çizgisinin zemine çizilmesidir.

Devamını Oku

Hızlı Çizgi İzleyen Robot

18 Nisan, 2020

Hızlı çizgi izleyen robot belirli bir yolu otonom olarak takip edebilen robottur. Bu yol siyah zemin üzerinde beyaz renkte ya da beyaz zemin üzerinde siyah renkte olabilir. Hızlı çizgi izleyen robotlarda önemli olan çizgiyi kaybetmemeyi sağlayacak düzgün kontrol ve hızdır.

Devamını Oku

Engelden Kaçan Robot

18 Nisan, 2020

Bu kategoride yarışmacılar veya yarışmacı grupları tasarımı tarafımızca yapılan labirenti en kısa sürede tamamlayacak bir otonom robot tasarlayıp yarışacaklardır.

Devamını Oku

Robot Kol

18 Nisan, 2020

Bu yarışma kategorisinde öğrenciler mesleki bilgi, beceri, yetenek ve programlama bilgilerini kullanarak bir robot tasarlayıp çalışır hale getirirler. Öğrenciler belirli bir süre içerisinde kendilerinden istenen robotu tasarlayıp kodlamasını yaparlar.

Devamını Oku

Temalı Robot Araba

18 Nisan, 2020

Bu yarışma kategorisinde öğrencilerin bilgi ve becerilerini kullanarak tasarladıkları kontrollü robotlarla verilen görevleri en hızlı şekilde tamamlamaktır.

Devamını Oku

TinkerCad

18 Nisan, 2020

Bu yarışma kategorisinde amaç; öğrencilerin bilgi ve becerilerini, hayallerini girişimci bilimsel düşünceyle gerçeğe dönüştürerek bunları sunabileceği bir ortam oluşturmaktır. Öğrenciler belirli bir süre içerisinde kendilerinden istenen 3 boyutlu tasarımı bilgisayarda yapabileceklerdir. Tasarımlar gerçek hayattan objeler üzerinden yapılacaktır.

Devamını Oku

Serbest Proje

18 Nisan, 2020

Bu yarışma kategorisinde amaç; öğrencilerin bilgi ve becerilerini, hayallerini girişimci bilimsel düşünceyle gerçeğe dönüştürerek bunları sunabileceği bir ortam oluşturmaktır.

Devamını Oku